Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Olasz intézetek, szervezetek képes leírás - Olasz.tlap.hu
részletek »

Olasz intézetek, szervezetek - Olasz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: olasz.tlap.hu » Olasz intézetek, szervezetek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Az Olasz Kultúrintézet

Az Olasz Kultúrintézet

Az öt kontinens nagyvárosaiban működő mintegy kilencven Olasz Kultúrintézet ideális találkozási pontként és tapasztalatcserére alkalmas helyként szolgál mind az értelmiségiek, művészek, kulturális szakemberek, mind pedig azon olasz és külföldi érdeklődők számára, akik országunkkal kapcsolatba szeretnének lépni, vagy már meglévő kapcsolatukat szeretnék ápolni. Az Olasz Kultúrintézet nem csupán egy Olaszországot reprezentáló intézményként, az ország berendezkedésével kapcsolatos aktuális információk (Sistema Paese program) forrásaként, a kulturális együttműködést elősegítő kezdeményezések központjaként van jelen, hanem immár alapvető vonatkozási ponttá vált a külföldön élő olasz közösségek számára, és igyekszik megfelelni az olasz kultúra iránti világszerte növekvő érdeklődésnek.

Olasz Kereskedelmi Kamara

Olasz Kereskedelmi Kamara

A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara egy 1992-ben Budapesten alapított, 1998 szeptembere óta az olasz kormány hivatalos elismerésével működő privát szövetség, amely közel 300 tagvállalatból álló olasz-magyar vállalkozói közösség találkozási helyeként szolgál, elősegítve annak integrációját és fejlődését.

Olasz Nagykövetség

Olasz Nagykövetség

A magyar-olasz kapcsolatok rendkívül jól működnek, ezt a két ország politikusainak és vezetőinek gyakori találkozásai is bizonyítják. A többoldalú együttműködéseknek köszönhetően a két ország közötti kapcsolatok tovább mélyültek politikai, gazdasági és kulturális vonatkozásban is. A kétoldalú kapcsolatok élénkségét jelzik a két ország legfontosabb közéleti személyiségeinek látogatásai az akkor miniszterelnök Orbán Viktor 1998-as római útja óta. A kétoldalú kapcsolatok kiteljesedéseként Magyarországra látogatott 2004. március 25-27 Carlo Azeglio Ciampi olasz köztársasági elnök, a két ország kétoldalú és európai együttműködését megerősítve. 2006. szeptember 26-án Magyarországra érkezett Giorgio Napolitano köztársasági elnök úr is, evvel is tovább erősödött a két ország közötti politikai párbeszéd. Látogatást tett Budapesten Massimo D'Alema miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter úr, hogy részt vegyen az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc ötvenedik jubileuma alkalmából tartott megemlékezésen.

Olasz Nemzeti Turisztikai Hivatal

Olasz Nemzeti Turisztikai Hivatal

Nemzetközi szinten Olaszország az egyik leglátogatottabb turisztikai desztináció. A '90-es évek folyamán és a 2000-es évek elején stabilan tartotta 4. helyét a vendégérkezések nemzetközi ranglistáján Franciaország, Spanyolország és az Egyesült Államok mögött, azonban 2004 során Kína megelőzte a rangsorban. A 2005. március 14-i 35. számú törvényrendelet által, a 2005. május 14-i 80. számú törvényen elrendelt módosításokat követően, megnövekedett intézményi hatáskörrel megalakult és a majdnem száz éves múltra visszatekintő Olasz Nemzeti Turisztikai Hatóság helyébe lépett az ENIT - Olasz Nemzeti Turisztikai Hivatal. Az önálló hatáskörrel, szabályzati rendszerrel, autonóm szervezeti, gazdasági, pénzügyi hatáskörrel bíró Olasz Nemzeti Turisztikai Hivatal a Turisztikai Minisztérium felügyelete alá tartozik. 2010-ben Olaszország az ötödik helyen a rangsorban a nemzetközi érkezések és bevételek.

Tuti menü