Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Olasz konyha képes leírás - Olasz.tlap.hu
részletek »

Olasz konyha - Olasz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: olasz.tlap.hu » Olasz konyha
Keresés
Találatok száma - 10 db
A legjobb olasz konyha

A legjobb olasz konyha

A legjobb olasz konyha Szerencsések azok, akik szeretik a finom ételeket, a változatos konyhát, szívesen kipróbálnak új ízeket és Olaszország bármelyik tájára vetődnek. Itáliában az egyes régiók egymással vetélkednek e téren, és mindegyik magának követeli a 'legjobb konyha' címet. Igazságot tenni még úgy sem igen lehet, hogy mindegyiket végigkóstoljuk, az azonban tény, hogy Toszkána a legjobbak közé tartozik e téren.

A talján mesterek receptje szerint...

A talján mesterek receptje szerint...

Ha a napfényes Itáliában fagylaltot kóstolunk, az ókortól népszerű csemege kultúráját ízlelhetjük meg. A Gelato Italiano ezt a gazdag örökséget hozta el Magyarországra, amikor az elso olasz tulajdonú fagylaltüzemként 1990-ben megjelent a piacon. Termékeink mind a mai napig olasz alapanyagokból, olasz kézműves recept szerint, az olasz mesterek fortélyait ellesve készülnek. Számtalan remek ízt fedezhetünk fel a fagylaltkínálatban. A hagyományokhoz való ragaszkodásnak köszönhetően a gyümölcsök minden zamata érződik a gombócokon. Tejből készülő fagylaltjainkhoz fölözetlen friss magyar tejet használunk. A cukrászt alapvetően minősítő csokoládéfagylaltjaink évek óta a legnépszerűbbek között vannak a szakmai versenyekben és a hazai piacon. Közkedvelt ételek aromáját idézi meg a Szilvásgombóc és a kürtös kalács jégkrém. Az idei évre két újdonsággal készültünk. A 2009. évi ország tortája által ihletett Pándi meggy és a szűkebb pátriánkhoz kötődő Eszterházy különleges zamata reméljük, sokak tetszésével találkozik.

Az olasz konyha és étkezési szokások

Az olasz konyha és étkezési szokások

A mediterrán vidék nyersanyagbősége és a Római Birodalomig visszavezethető ételkészítési hagyományok rendkívül változatossá teszik az olasz konyhát. Az étkezési szokások kialakulásában a gazdasági, a földrajzi és egyéb tényezők mellett szerepet játszik az olasz 'életfilozófia' is. Az olaszok szeretnek enni, kedvelik a jó ételeket, ami nem feltétlenül drágát, különlegeset jelent.

Az olasz lakoma

Az olasz lakoma

Olaszországban minden étel őrzi az ősök szokásait, származási helyének történetét, népének karakterét. Itália 19 megyéjének különböző a történelme, mások a tájai, így szokásaik, kultúrájuk és ételeik is eltérnek egymástól. Szicíliában arab eredetű, míg az északi Triesztben osztrák, sőt magyar származású ételeket is találhatunk. Így sokan azt vallják: olasz konyha lényegében nem létezik. Legszívesebben azt ajánlanám mindenkinek: utazzon végig Itália csizmáján, és kóstolja meg Trentinóban a polentát, Milánóban a risottót, Lombardiában a kekszeket, egészen addig, míg le nem ér a pizza szülőhelyéig, Nápolyig, ám közben ne felejtse el belevetni magát a borok, tészták, sajtok és fagylaltok kavalkádjába.

Olasz fagylalt

Olasz fagylalt

Mitől olyan finom Olaszországban a fagyi? AZ olaszok ismerik a jó fagylalt titkát: évszázados hagyományok, természetes alapanyagok, a legmodernebb technológia. És ami nem titok: Olaszországban a legtöbb fagylaltalapport az Aromitalia gyártja. Tejesfagylalt-alappora és gyümölcsfagylalt-alappora az olasz fagylaltkészítők körében fogalom. Az Aromitalia DPO és Aromitalia DBF, ezek a piacvezető termékek a fagylaltot egyedülállóan krémessé és testessé teszik, s frissességét napok múltán is megőrzik.

Olasz kávé

Olasz kávé

Az igazi olasz kávé szorosan összetartozik a képzeletünkben élő Itáliával, az 'édes élettel', annak ellenére, hogy nem Olaszországban honosodott meg elsőként a kávéfogyasztás szokása Európában, sőt még a kávéfogyasztó országok európai rangsorában sem fér fel a dobogóra. Ennek ellenére érdemes külön szót ejtenünk az olasz kávéról, ami a kivételes itáliai kávékultúrának köszönhető.

Olasz pizza

Olasz pizza

Habár magának a pizza szónak az eredete a múlt homályába vész, hiszen ezen a néven már az ókori rómaiak is fogyasztottak egy sült lepényféleséget, ezen őspizzának vajmi kevés köze van ahhoz, amit ma olasz pizzának nevezünk. Már csak azért sem, mert a mai pizza alapját képező paradicsom csak Amerika felfedezése után jutott el Európába. Ezért a sült lepényt addig inkább olajjal fogyasztották.

Olasz tészták lexikona

Olasz tészták lexikona

Nem tudja milyen tészta a rigatoni? Hogy néz ki a tagliatelle tészta? Akkor ismerje meg az olasz tészták lexikonát. Összeállítottuk Önnek a leggyakrabban használt olasz száraztészták ismertetőjét. Ezekből megismerheti, hogyan is néz ki egy-egy nevezets tészta. Ha tészták fotóit is meg szeretné ismerni, nézze meg és töltse le a Nagy Olasz Tészta katalógusunkat.

Róma legjobb, legérdekesebb, ill. olcsó, de jó éttermei

Róma legjobb, legérdekesebb, ill. olcsó, de jó éttermei

Róma a világ egyik legjobb helye a remek ételek szerelmesei számára, ahol a fantasztikus olasz konyha minden ínyencsége megkóstolható. Nem csak Olaszország, hanem Lazio tartomány fővárosa is, amely remek gasztronómiai kincseiről ismert. A világ számos más fővárosához képest általában nem is kell egy vagyont költeni annak, aki egy római étteremben szeretne ebédelni, még a városközpontban sem. A legtöbb olasz éttermet trattoriének, vagy ristoranténak hívják. Elméletben van különbség a kettő között, de a gyakorlatban sokszor nehéz meghúzni a határvonalat köztük. Eredetileg a trattorie kisebb, és kevésbé elegáns, a ristorante pedig elegánsabb, és drágább étterem, nagyobb ételválasztékkal, de sokszor az elegáns helyeket is valamilyen okból trattoriének hívják tulajdonosai.

Hirdetés
Világkonyha

Világkonyha

Az egyik leggazdagabb konyha az olasz. Számtalan előétel, főétel, tésztavariáció... és persze a pizza. Nézzük hát az olasz konyha gazdagságát! Leves: Ha mondjuk a turistának valódi olasz levest tálalnak, akár tévedésre is gyanakodhat, nem hoztak-e leves helyett pastát. Az olasz levesben ugyanis gyakran nagyon bőséges a tésztabetét. Persze ez nem minden levesre áll, sok kizárólag zöldségből készül.

Tuti menü