Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Olasz városok és látnivalók képes leírás - Olasz.tlap.hu
részletek »

Olasz városok és látnivalók - Olasz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: olasz.tlap.hu » Olasz városok és látnivalók
Keresés
Találatok száma - 7 db
Bibione apartman szállás

Bibione apartman szállás

Két évtizedes tapasztalat Olaszország bemutatásában: a CIAO TRAVEL Kft. húsz éve utaztat Olaszországba. Folyamatosan bővülő kínálatunkban több mint 300 apartman és különböző komfortfokozatú szálloda szerepel. Az ország egész területére szervezünk nyaralásokat, a legnépszerűbb városok közé tartozik Róma, Firenze, Velence, Jesolo, Bibione és Lignano. Weboldalunkon online is lefoglalhatja a kiválasztott szállást, amihez csak nevét, elérhetőségét, a pontos időpontot és a kért ellátást kell megadnia.

Egy nap alatt Milánóba

Egy nap alatt Milánóba

Szinte naponta van valamilyen repülőjárat Milánóba, így akár egy nap alatt is megismerkedhetünk a város legfőbb nevezetességeivel. Három repülőtere van: Bergamóban az Orio al Serio, Malpensa és Linate. Érdekességként 2007-ben nyuszik bénították meg a forgalmat Linate repülőterén.

Firenzei utazás

Firenzei utazás

I.e.59-ben az Arno és Mugnone folyók elágazásánál Cesare a Lex Juliaval elkezd földdarabokat osztani veterán katonáinak. Lex Julia nem más, mint Roma köszönete a légiósoknak, akik több éves kemény szolgálat után 'leszereltek', mint jutalom kaptak egy darab földet, hogy tudjanak ott gazdálkodni. De sajnos a paraszti élet a kard után nem mindenkinek tetszett.

Lago Maggiore

Lago Maggiore

A Lago Maggiore az Észak-olasz tóvidéken fekszik. Nevének jelentése nagy, hatalmas, de a neve ellenére nem ez a legnagyobb tó a vidéken, hanem a Garda-tó. Német neve: Langensee, amely hosszú tavat jelent. Római kori neve Verbanus, egy gyógynövényről nevezték el, amely a vidéken terem. Két országhoz tartozik. Az északi csücske Svájchoz tartozik, Tessin tartományhoz, itt a neve Lago di Locarno. Olaszország területén pedig két tartomány öleli körül: keletről Lombardia, nyugatról Piemonte.

Milánó és a Sforzák

Milánó és a Sforzák

Milánó jelképei közé tartozik a Dóm mellett az impozáns Sforza kastély. Ha a város felől érkezünk, ha a Dóm tér felől érkezünk, elhaladva a csodás gótikus régi városháza mellett, először Garibaldi szobrát pillantjuk meg, mögötte hangulatos szökőkúttal és a háttérben kirajzolódik a Sforza kastély főkapuja tornyával. A 70 méter magas tornyot Filarete díszítette a Sforza hercegek címerével.

Miramare kastély - Trieszt

Miramare kastély - Trieszt

Trieszt egyik gyöngyszeme a hófehér márványból épült romantikus hangulatot árasztó palota. Az épület eredetileg a Habsburg uralkodóház megrendelésére épült. Építését Carl Junket építész álma alapján 1856-ban kezdték meg s már 1860-ban be is fejezték a tenger mellet közvetlenül magasodó építményt. A gyöngyként ragyogó épületnek legalább olyan híres a parkja, mint maga a palota.

Toszkán varázslat  Toszkán szigetek - Elba

Toszkán varázslat Toszkán szigetek - Elba

A legnagyobb toszkán sziget Elba, amelynek nevét Napóleon által ismerte meg az egész világ. Villája ma is az egyik leglátogatottabb úti cél Elba szigetén, de be kell vallani, hogy ha Napóleon villája nem itt lenne, akkor is érdemes lenne megcsodálni a szigetet.

Tuti menü